Vi är Cloudist

Vi är övertygande att molnbaserad digitalisering är framtiden. Men vad händer om det inte finns någon framtid? Att erbjuda snabba, enkla, säkra, flexibla molnbaserade lösningar skapar ingen framtid. Idag bidrar molntjänster med upp till 3,7 % av koldioxid utsläppen. Som jämförelse ligger flygindustrin på 2,5 %. Detta måste förändras. Vi har gjort vårt val att göra vår del för att se till att framtidens molntjänster är gröna och hållbara. Våra tjänster är utvecklade och designade i Malmö och levereras från några av världens grönaste data center i norra Sverige som använder sig av grön energi.

Vi känner lika starkt för ett par saker till. Saker som vi också verkar vara ensamma om i vår bransch. För det första, 100 % förutsägbara kostnader. Inga överraskningar. För det andra, ingen inlåsning. Inga bindningstider, skala upp och ner efter behov. Lämna när du är klar. För det tredje, du kan faktiskt prata med oss. Varför inte prova nu direkt? Ring oss, skicka ett DM eller mejla och prata med oss ​​om cykelramar i kolfiber, Fulham FC, gäddfiske, senaste Nike SNKRS släppet och hur ditt företag och molntjänster kan bli grönare. Green Clouds Ahead.

Cloudist Data Centers

På Cloudist är vi stolta över våra toppmoderna datacenter belägna i Falun och Piteå, båda designade med hållbarhet, säkerhet och innovation i fokus. När vi rör oss mot en grönare framtid är anläggningarna utrustade för att möta de stränga kraven på modern dataskötsel samtidigt som vi prioriterar miljöansvar.

För att säkerställa att alla molntjänster tillhandahålls via säkra och hållbara datacenterfaciliteter, har Cloudist ingått ett strategiskt samarbete med EcoDataCenter Group.

Hållbarhet och Energieffektivitet
Våra datacenter i Falun och Piteå nyttjar 100% förnybar energi från vind- och vattenkraft. Den strategiska positionen i norra Sverige ger oss möjlighet att nyttja frikyla stora delar om året.

Designad för Excellens och Tillgänglighet
Båda platserna kan stoltsera med höga tillgänglighetsstandarder. Falun är designat som ett Tier 3+ datacenter och Piteå Tier 2+ vilket säkerställer hög tillgänglighet. De har båda skyddsklass 3.

Säkerhet och Tillförlitlighet
Båda platserna har larmanläggningar direkt anslutna till nödtjänster och larmcentraler. Falun Larmklass3 och Piteå Larmklass 2. De har även VESDA branddetektion och 3M Novec 1230 släckningssystem HVO 100 i Falun och en pågående övergång till HVO100 i Piteå.

Spjutspetsteknologi och Personal
UPS, reservkraft, kylsystem m.m. är i Falun byggt med en 2N standard och med Piteå N+1 . Både Falun och Piteå har personal 24/7 säkerställer kontinuerlig drift och kan snabbt agera på eventuella incidenter.

Certifieringar och Standarder
Våra datacenter har ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 certifieringar samt EN 50600 i Falun.

Läs mer om EcoDataCenter

Cloudist och ISO 27001

Cloudist är ISO 27001 certifierade. ISO 27000 är en familj av internationella standarder fokuserade på ledningssystem för informationssäkerhet (ISMS). Det ger ett omfattande ramverk för att hålla ditt företags data säker, säkerställa konfidentialitet, integritet och tillgänglighet. Genom att följa ISO 27000-standarderna visar Cloudist vårt engagemang för att implementera bästa praxis inom datasäkerhet och riskhantering.

Cloudist och norrskenet

Det finns sju ’natural wonders of the world’. Bara en av dem finns bland molnen. Norrskenet.

Precis som skandinaviska värderingar som jämlikhet och demokrati är norrskenet en viktig del av vårt ursprung och arv. Sedan urminnes tider har människor varit trollbundna av norrskenet och är en del av våra myter och legender. Bland samerna var det viktigt att möta norrskenet med respekt.

Den respekten behövs nu mer än någonsin. Med de växande nivåerna av molntäcken som drivs på av klimatförändringarna står vi inför en mycket verklig framtid där norrskenet kommer att skymmas i vår synlinje.

Vi har norrskenets skönhet och kamp som ledstjärna för vårt hållbarhetsarbete, gröna produktutbud och inspiration för vår visuella identitet. Vi hoppas kunna göra vår del för att försöka se till att den största och vackraste ljusshowen i världen kan vara en mycket synlig påminnelse om att vi måste ta vårt ansvar för en hållbar framtid för molntjänster och alla oss här på denna planet.

Vi kanske har våra huvuden i molnen men vi står stadigt med fötterna på jorden.

Green Clouds Ahead

Boka möte

Cloudist AB

Org nr: 559269-6313

Mäster Johansgatan 11

211 21 Malmö