S3 lagring

Först ut är att vi nu även lanserar S3 tjänsten från vår region i Piteå vilket skapar en närhet till kunderna i de norra regionerna. Genom att öppna upp en ny region så öppnas dörren för en mer mångfacetterad tjänst där vi nu kan besvara behov som kräver geografisk replikering eller valbarheten till geografisk placering av datan (Falun & Piteå).

Vi passar även på att ge gränssnitten en ny kostym i portalen och implementerar IAM (identity access management) som i sin tur öppnar dörren för en högt efterfrågad funktion som heter Object Lock. Object Lock möjliggör att man kan spara data på ett sätt som gör att den inte kan förändras, inte ens av administratören själv. På så sätt kan man enkelt skydda data, filer eller objekt mot bl.a. ransomware.

Allt är fortsatt 100% placerat inom Sveriges gränser och enkelt som partner att återförsälja för att ge slutkunderna den mest optimala strategin för sin lagring.

Features

Upptäck hur objektlagring hjälper din verksamhet att växa – optimerad för skalbarhet, kompatibilitet, långtidslagring och tillgänglighet.

Geografisk replikerad

Cloudist S3-tjänst finns på två platser med +600km avstånd, med möjlighet till replikering. Vad är det bra för? Förutom en extremt hög lokal trygghet på din information så vill man ibland öka säkerheten ytterligare genom att även ha ett geografiskt skydd, långt bort i ett annat datacenter.

Tillgänglighet

Inbyggt stöd för flera protokoll gör S3-tjänsten flexibel. Applikationer kan läsa och skriva direkt till tjänsten eller via monteringspunkter om de stöds av applikationen.

API-kompatibilitet

Genom S3-API'et kan ni automatisera och integrera med era applikationer på era villkor samt bibehålla full kontroll via vår portal.

Skalbart

Som en objektlagringsplattform är den optimalt anpassad för molnlagring när det gäller skala, långtidslagring och tillgänglighet.

Prisexempel

Prisexempel på S3 buckets

1 TB

S3 STORAGE

-136g CO2 avtryck
Obegränsad dataöverföring

250 SEK

Priset är per månad

5 TB

S3 STORAGE

-680g CO2 avtryck
Obegränsad dataöverföring

1250 SEK

Priset är per månad

10 TB

S3 STORAGE

-1,36kg CO2 avtryck
Obegränsad dataöverföring

2500 SEK

Priset är per månad

Fördelar

Cloudist S3 Lagring är ett väldigt kostnadseffektivt sätt att lagra filer, video eller bild på.

Kompatibelt

Brett stöd för utvecklarens språk - ger enkel och säker åtkomst med nästan vilket språk som helst .NET, Java, C, Flex, PHP, Python, Ruby och JavaScrip.

Skyddat

Med möjligheten att ställa in skydd eller versionshantering av objektet kan du förhindra oönskad redigering eller radering av objektet.

Snabbt

Centralt beläget med <15ms latens till alla större städer i Norden.

Krypterat

Kryptering av data med 256-bitars AES-kryptering - säkerställer att dina objekt är skyddade.

Object Lock

Kör ni Veeam eller liknande backupmjukvara så kan ni med stor fördel konfigurera buckets för Object Lock vilket ökar skyddet mot ransomware.

Tredjepartskompatibelt

Kompatibilitet med en rad lösningar från tredje parts molnlösningar - exempelvis Dell EMC Cloudpools eller CloudArray.

Betala inte för några dolda kostnader som in/ut data utan endast för den ytan ni konsumerar. Vi har heller inga startavgifter eller minimumavgifter och som våra andra tjänster binder vi dig heller inte till något tidsbaserat avtal.

Exempel på ett av många användningsområde är att ansluta sin Veeam, Commvault, Cohesity eller annan backupmjukvara för att exempelvis flytta ut all backupdata som är äldre än 1 månad. Via policys kan man sätta upp en bra modell som passar just er eller er slutkund.

1TB eller 500TB eller varför inte 2PB? Vårt system skalar bättre än något annat och ni kommer aldrig behöva oroa er för att utrymmet blir fullt.

FAQ

Vad är S3-objektlagring?

S3-objektstorgae även kallat S3-kompatibel lagring är en förkortning för Simple Storage Service och är utvecklad av AWS. Istället för att organisera filer i kataloger lagrar objektlagringssystem filer i kataloger som ofta kallas för buckets och använder unika ID för att hämta dem. Det är enkelt och snabbt att installera och kompatibelt med tusentals programvaror och lagringssystem.

1TB eller 500TB eller varför inte 2PB? Vårt system skalar bättre än något annat och ni kommer aldrig behöva oroa er för att utrymmet blir fullt.

Vad är Object Lock?

Med Object Lock kan du förhindra att objekt tas bort eller skrivs över under en viss tid eller på obestämd tid. Du kan använda Object Lock för att uppfylla lagstadgade krav som kräver WORM-lagring, eller för att helt enkelt lägga till ytterligare ett skyddslager mot ändringar och radering av objekt.

Vilken typ av lagring används S3 för?

Låt oss säga att du har en säkerhetskopia av din servermiljö och har slut på diskutrymmet, då kan du använda S3-lagring för ett sätt att flytta äldre kall data till en S3-bucket och frigöra utrymme. Samma princip gäller för en NAS (fillagring). Ett annat exempel är att du kan arkivera äldre filer från din dyra primära lagring. Containertjänster eller applikationer är också ett användningsområde för S3-lagring.

Hur fungerar S3-lagring?

S3-kompatibelt objektlagring innebär att tjänsten pratar med S3 via API, applikationer som stöder S3 API kan använda den här tjänsten. Användaren får en särskild lagringspool (namespace) och inom sitt namnespace skapar användaren buckets som är en form av en katalog. Varje bucket har sin egen policy och kontrolleras av bucketskaparen. När filer laddas upp styr tillhörande behörigheter som är inställda på bucketen vem som kan och inte kan komma åt filerna. Till exempel. Om en policy är inställd att user1 endast har läsrättigheter kan alla förfrågningar med den här referensen endast lista och se objekt som ligger i den specifika bucketen. Ett annat exempel är att vi kan ställa in att endast användare med IP nr x.x.x.x får åtkomst etc.

Boka möte

Cloudist AB

Org nr: 559269-6313

Nordenskiöldsgatan 11a

211 19 Malmö