Exertis och Cloudist mot nya mål och marknader

2023-04-27

Distributören och det svenska Green Cloud Services företaget gör gemensam sak för grönare molntjänster på nya marknader.

Basingstoke, 24 april 2023: Den ledande distributören Exertis presenterar idag ett partnerskap med Cloudist, den innovativa svenska distributören av automatiserade gröna molntjänster via ett av världens första klimatpositiva datacenter.

Cloudist utmärker sig från andra leverantörer genom att erbjuda 100% gröna hållbara molntjänster, förutsägbara kostnader, ingen inlåsning samt tillgänglig och personlig service. Cloudists vision är att vara den ledande pionjären inom gröna molntjänster.

Baserat på Cloudists motto ’Green Clouds Ahead’ inkluderar företagets erbjudande ingen bindningstid, en 100% förutsägbar kostnadsstruktur och en skalbar pay-as-you-go modell. Cloudists återförsäljarportal ger möjligheten att hantera all funktionalitet och slutkunder på ett smidigt sätt. Detta frigör IT-företagens resurser och kapacitet för att fokusera på kunderna.

Idag står molntjänster för upp till 3,7 % av CO2-utsläppen. Som jämförelse ligger flygindustrin på 2,5 %. Cloudists tjänster levereras från ett av världens mest hållbara datacenter – som använder enbart vattenkraft. Kunder kan komma åt virtuella servrar, säkerhetskopiering, S3-lagring, Microsoft 365-prenumerationer och Disaster recovery som tjänster via cloudists unika portal.

Daniel Söderström, General Manager, Exertis Enterprise Nordics, sa: "Cloudists netto positiva, hållbara etos stödjer vår DCC-övergripande strategi och är en viktig del av framtida IT-initiativ. Vi är stolta över att vara den första distributören för Cloudist på det europeiska fastlandet och ser fram emot att göra det möjligt för dem att expandera till nya regioner. Exertis är Cloudists primära väg till marknaden och fokuserar på Sverige i inledningsfasen.”

Jasenko Masic, VD på Cloudist: "Tillsammans med Exertis har vi möjligheten att fortsätta full fart framåt för att ta Cloudists klimatpositiva molnplattform till helt nya nivåer och nya marknader. Tillsammans ska vi göra den nordiska IT-regionen till den grönaste i Europa. Vårt motto 'Green Clouds Ahead' är starkare än någonsin."

Om Exertis

Exertis är den ledande teknikdistributören av konsument-, företags- och företagsprodukter från banbrytande teknologivarumärken, och spelar en viktig roll i att förse världen med banbrytande teknik. I över fyrtio år har Exertis distribuerat tekniken som förvandlar samhällen och underlättat världens övergång till digitalt. Idag distribuerar Exertis allt från AV-lösningar till AI-drivna smart-tech. Exertis drivs av mantrat "våra människor, våra kunder, vår verksamhet". Exertis är en flerfaldigt prisbelönt arbetsgivare, efter att ha korats till "Bästa företag att arbeta för" vid CRN Sales & Marketing Awards 2020, och PCR:s "Årets företag" 2022. Under året fram till mars 2022 hade Exertis en omsättning på 4,644 miljarder pund. Exertis, ett helägt dotterbolag till moderbolaget DCC PLC, ett FTSE 100-företag, representerar bara i Storbritannien mer än 700 varumärken och fortsätter att växa. I takt med att tekniken utvecklas, gör Exertis det också. www.exertis.co.uk

Boka möte

Cloudist AB

Org nr: 559269-6313

Mäster Johansgatan 11

211 21 Malmö