Cloudist S3 växer och får nya funktioner

2022-06-21

Lansering av S3 tjänsten från vår region i Piteå vilket skapar en närhet till kunderna i de norra regionerna. Genom denna lansering erbjuder vi numera möjlighet till geografisk redundans.

Cloudist S3 växer till fler regioner samt får nya funktioner

Vad är nytt?

Först ut är att vi lanserar S3 tjänsten från vår region i Piteå vilket skapar en närhet till kunderna i de norra regionerna. Genom att öppna upp en ny region så öppnas dörren för en mer mångfacetterad tjänst där vi nu kan besvara behov som kräver geografisk replikering eller valbarheten till geografisk placering av datan.

Vi passar även på att ge gränssnitten en ny kostym i portalen och implementerar IAM (identity access management) som i sin tur öppnar dörren för en högt efterfrågad funktion som heter Object Lock. Object Lock möjliggör att man kan spara data på ett sätt som gör att den inte kan förändras, inte ens av administratören själv. På så sätt kan man enkelt skydda data, filer eller objekt mot bl.a. ransomware.

Allt är fortsatt 100% placerat inom Sveriges gränser och enkelt som partner att återförsälja för att ge slutkunderna den mest optimala strategin för sin lagring.

Se vår prislista för mer information kring det – Prislista

Tjänstens höjdpunkter

Kostnadseffektiv

Cloudist S3 konsumeras på ett enkelt sätt, du betalar helt enkelt för vad du faktiskt lagrar hos oss och inget mer. Trafikkostnader (egress & ingress) tar vi inget betalt för. Efter att månaden är slut så har vi mätt ert nyttjande och ni debiteras där efter. Vi tycker det är väldigt förutsägbart helt enkelt.

Tillgänglighet

S3 lagring sparas på system som sträcker sig över många noder och delar upp datan mellan sig, detta ger en oehörd trygghet på lokal nivå av att datan finns där när man behöver den. Vill man så är det enkelt att skapa bucket som replikeras över båda våra regioner för den där lilla extra trygghetskänslan.

Enkel distribution, lätt att använda

Att starta tjänsten tar några minuter och sen är ni igång. Enkelt och kostnadsfritt ifall ni vill testa. Cloudist S3 tjänst kan skala till flertalet exabyte (1 Exabyte är 1.000.000.000.000.000.000 byte) så plats finns det alltid.

Vad är då S3-objektlagring?

S3-Objektlagring även kallat S3-kompatibel lagring är en förkortning för Simple Storage Service och är utvecklad av AWS. Istället för att organisera filer i kataloger lagrar objektlagringssystem filer i buckets och använder unika ID för att hämta dem. Det är enkelt och snabbt att installera och kompatibelt med tusentals programvaror och lagringssystem.

Hur ser marknaden för objektlagring ut?

Marknaden för objektlagring är värderad idag till ca 15 miljarder dollar och har en årlig tillväxt (CAGR) på ca 14%. Behovet av smart, enkel och framförallt prisvärd lagring är enormt och växer exponentiellt inom de flesta industrier. Allt från bilder och media till backupdata och dokument där lagringstiden måste vara 5, 10 eller fler år behövs sparas på ett hållbart och säkert sätt, där kommer objektlagring (object storage) in i bilden som en klar vinnare.

Boka möte

Cloudist AB

Org nr: 559269-6313

Mäster Johansgatan 11

211 21 Malmö