Nytt kapitel för Cloudist

2022-11-08

Köps ut från Ecodatacenter och inleder expansiv satsning

Cloudists ledning har kommit överens med Ecodatacenter om att förvärva samtliga aktier i Cloudist AB. Detta görs samtidigt som Cloudist och Ecodatacenter inleder ett långsiktigt samarbete. Utköpet finansieras genom en nyemission som tecknas av ledningen och ett antal svenska privata investerare.

Cloudist fortsätter efter affären att vara en kund till Ecodatacenter som är ett svenskt datacenterföretag med världsledande hållbarhetsposition. Molntjänsterna levereras från datacenter i Falun och Piteå som båda nyttjar hundra procent grön elektricitet.

Cloudist är framtid. För i framtiden finns klimatsmart molnbaserad digitalisering. Cloudist distribuerar infrastruktur-, objektlagring- och backup-som-tjänst som bygger fundamentet i modern IT. Affärsmodellen bygger på att kunderna erbjuds förutsägbar konsumtion utan bindningstider eller krångliga avtal. Cloudist tror på enkelhet och frihet.

Citat Jasenko Masic, VD Cloudist AB

”Att bli självständiga ger oss möjligheten att lägga fullt fokus på att utveckla Cloudist klimatpositiva molnplattform till en helt ny nivå. Tillsammans med våra fantastiska partners ska vi göra IT-Norden till grönast i Europa”.

Citat Dan Andersson, VD Ecodatacenter AB

”Vi ser fram mot att finna nya spännande former för samarbete med Cloudist. Vi drivs båda fortsatt av samma sak, att omställningen till gröna alternativ måste gå snabbare. Nu kommer vi kunna arbeta mer fokuserat inom respektive område för att accelerera andras gröna omställning”.

Om Cloudist AB

Cloudist är en svensk molnleverantör som särskiljer sig från de stora leverantörerna genom

att erbjuda 100% gröna hållbara molntjänster. Förutsägbara kostnader och Ingen inlåsning. Tillgänglig och personlig service. Visionen är att vara den ledande aktören på gröna molntjänster och IT-partnerns bästa partner. Green Clouds Ahead. Läs mer på www.cloudist.se

Om EcoDataCenter

EcoDataCenter är världsledande på hållbara datacenter och driver ett av världens mest hållbara datacenter i Falun, där man i dag använder restströmmen till produktion av pellets genom ett samarbete med Falu Energi och Vatten. Visionen är att datacentret ska ge tillbaka mer till samhället än vad vi förbrukar. Genom att tänka om hur vi utformar kritisk infrastruktur gör vi det möjligt att minska klimatpåverkan från världens ökade behov av data. EcoDataCenter är en av få svenskägda datacenter-aktörer. Läs mer på www.ecodatacenter.se


Kontakt: Jasenko Masic
E-mail: jasenko.masic@cloudist.se
Telefon: +46 703 90 36 12

Boka möte

Cloudist AB

Org nr: 559269-6313

Mäster Johansgatan 11

211 21 Malmö